Ara
Filters
Kapat

'2022' 'Temmuz' blog yazısı

Süperşarj Nedir?

Süperşarj Nedir?

Süperşarjın çalışma prensibini anormal yüklemeler olarak da kafamızda kurabiliriz. Genelde turbo mantığına yakın tepki veren bu aracı, her tür otomobil ve araç sınıfında görmemiz mümkün. Tabi spor araç klasmanında ismini biraz daha sık duyarız. Araçlarımızı ilk yürütme sıralamasında depodan çekilen yakıt, hava ile birlikte homojen karışımla silindirler içerisine gönderilerek yakılması sağlanır. Karışım gönderimlerini daha agresif hale getirerek, silindirin içerisinde madde miktarlarını yukarı seviyeye çıkarmak, daha fazla güçlerin açığa çıkmasını doğurmaktadır. Yani piston üzerinde olacak ileri yönlü yer değişimleri içerisine gönderilen hava miktarı normalden fazla olacağı üzere, gaz tepkimelerinde mükemmel sonuçlar alırız. O da süperşarj üzerine kurulan mantıkla gerçekleşmektedir. Nasıl icat edildiğini de sizlere aktaralım. Süperşarj, mekanik su pompalarının çalışma şeklinden esinlenilerek oluşturulmuştur. Mekanik su pompaları, içinde bulundurduğu sıvıyı yüksek basınçla iletimi ile bilinir. Fiziksel kaldırma kuvveti veya sıkıştırma kuvveti ile maddenin iteleme prensibine dayalı çalışır. Buradan çıkartacağımız sonuç; bir maddenin itme kuvvetini maksimum derecede şekillendirmektir.


Süpersarj Nasıl Çalışır?

Atmosferik motorlarda güç artırımları genelde hacimlerin genişletilmesiyle sağlanır. Son zamanlarda firmalar silindir sayılarının artışı ve hacimsel konuları yeniden tasarlayarak, daha az konumda ele almaya çalışıyorlar. Çünkü yüksek güç almak için parça ağırlıkları artacak. İşi sadece hızlı otomobiller üretmek olan firmalar üniterlerde daha hafif alaşımlı maddeler kullanarak dezavantaj kısımlarını atlatıyorlar. Bunun daha basit yolu ise süperşarjdır. Parça genelde turboşarj sistemi ile aynı olarak görülür. Doğru olabilir ancak bağlı oldukları belli başlı kısımlar var ve sonradan birbirlerinden ayrılıyorlar. Mantık, motor içerisine daha fazla hava gönderebilmekti değil mi? Basit bir kompressör olarak görebileceğimiz parça, emme manifoldu kısmına yerleştirilerek birlikte işlem yapması sağlanır. Standart motorların düzeninde bir değişim olmaz. Uygulama manasında basittir. Elde edeceği gücü genellikle motor kayışı ve dişlilerden alır. Ortamda da daha fazla kuvvet olacağı için bazı parçaların uygulama öncesinde mukavemet düzeylerinin artırılmasıgerebilir. Yeterliyse de değişime gerek duyulmamaktadır.

Süperşarjın Avantajları Nelerdir?

Motor için gerekli olan yoğun hava kütlesini basınçla beraber itmeye yarayan güç ünitesi, aracın alt – üst devirleri fark etmeksizin aktif olarak çalışır. Bunun nedeni de gücü krank milinden alıyor olmasıdır. Avantajlarından bir diğeri bozulma riski turboya göre daha azdır. Turboda nasıl ki stop durumuna geçmeden önce yağlama ile beraber türbinlerin dönmesini bekliyorduk, süperşarj bu gibi yağlamalara ihtiyaç duymuyor. Direkt olarak türbinlerini durdurabiliyor. Ayrıca performanslı çalışmasını düşük sıcaklıklarda yapabiliyor. Süperşarjlı araçların çalıştıkları devir aralığı daha geniştir. Bu nedenle gücü daha verimli ve eşit şekillerde
alabiliyoruz. Sonradan taktırılmak istenildiğinde motora yapılacak montaj, tadilat ve işçilikte makul düzeydedir.


Süperşarjın Dezavantajları Nelerdir?

Sistemin pürüzsüz ve verimli olması onun kötü yanlarının olmadığı anlamına gelmiyor. Süperşarj için en başta aracın yakıt ekonomisini alt üst ettiğinisöyleyebiliriz. Bunun nedeni motorun start verilmesiyle türbinin aynı anda çalışmasındandır. Yani rolantide dahi süperşarj çalışır. Sonucunda ise motor ve parçalarından çekilecek devamlı güçler, haliyle yakıtın fazla yakılmasına neden olacaktır. Unutmayalım! Bahsedilen makineyi herhangi bir otomobile taktıramıyorsunuz. En azından düşük hacim motorlu araçlar dememiz daha doğru olur. Çünkü her ne kadar avantajlarında söylediğimiz takma ve işçilik maliyeti düşük olsa da süperşarjın kendisi çok pahalı bir parçadır. Eğer ki bu sistemi takmaya karar verdiysek, yapılacak işçiliğin ve motorun uyarlaması kesinlikle kusursuz olmalıdır. Yoksa en iyi ihtimalde motor patlamadan önce birkaç parçayı kaybedersiniz. Oranların ayarlanışı usta ellerde, oldukça milimetrik yapılmalıdır. Süperşarj anlık aşırı güçler ortaya çıkaracağı için krank mili, piston, supap vs. önemli ünite öğelerinin gerekirse daha mukavemetli olanlarla değiştirilmesi gerekir. Hatta bunlarla beraber şanzıman gibi aktarma organlarının da bazı zamanlarda değiştiği söyleniyor. Genellikle de süperşarj terimini yüksek hacimli araçlarda duyarız. Özellikle modifiye dünyasında alınacak süper güçler bu parça üzerinden sağlanır.


Süpersarj ve Turbosarj Arasındaki Farklar Nelerdir?

Özellikle bu iki ayrı parçayı yan yana getirerek aralarındaki ilişki ve farklarını sizlere vermek istedik. Turboşarj, türbinleri çevirebilmek için yakılan gazı tekrar döndürerek, türbinlerin doldurulmasıyla aktif olur. Süperşarj bunlara ihtiyaç duymuyor ve çalışma gücünü kayış ile dişli parçalarından alıyor. Yaygın olarak özellikle son zamanlarda çok duyduğumuz bir şey de küçük hacimli motorlarda turbo kullanılması. İhyacımız olan motor gücünü turboşarjda alabilmemiz için belli bir devir aralığı sınırı vardır. Ancak gaz tepkimesiyle o kısma geldiğimiz anda yüksek basınçla beraber itme gücünü alırız. Onun dışında düşük devirlerde turbo performansı aranmaz.